04 septembra, 2009

Letná akcia PAKLENICA 2009.

 Akcia Paklenica ,
v dňoch 14 až 23 augusta sa uskutočnila plánovaná oddielová akcia do prekrásneho národného parku Paklenica v Chorvátsku.

Ťažko opísať tú prežitú pohodu v tomto lezeckom ráji, kde si na svoje príde asi úplne každý lezec i nelezec.Paklenica ponúka asi takmer všetko čo si lezec na dovolenke môže želať a to super odistené cesty od 4b po 8c .Skalné línie od 10 metrových cestičiek až po 10 dĺžkové maratóny v big Aniči Kuk a to všetko na krásnom bielom vápenci.

Letného polezenia sa tohto roku zúčastnili 7 členovia HK Baník Prievidza a myslím, že snáď všetci boli spokojní so svojími výkonmi, ktoré boli ,,silno,, ovplyvnené slnečným počasím a teplotám vždy nad 30 C a nezdolateľnou chuťou na pivný mok zvaný Karlovačko podávaný ihneď po lezení v miestnej krčmičke ako prvá pomoc proti dehydratácií organizmu.

Počas 5 lezeckých dní sme zdolali cca 20 jednodĺžkových ciest na člena/osobu/ v škále obtiažnosti 5 až 7+ a podarilo sa nám dva lezecké dni stráviť aj v Aniči Kuk v sektore ,,Stup,, kde sme vyliezli /Ledecký,Herda/ legendárne krásnu 4 dĺžkovú /120m/cestu
,,Dolmžanski 6a,, v nádhernom pilieri a pevnej skale max. fotogenickú a exponovanú...čiže len pre labužníkov.Na druhý deň sme Stupu ešte nemali dosť tak sme si vyliezli ,,Ramayu,, 3 dĺžkovú tiež krásnu cestu za tušim 5c v bielych stienkach. To už ale po piatich dňoch lezenia bez prestávky bolo dosť hlavne na moje prsty na nohách, lezečky sa mi totiž rýchlo menili na španielsku čižmu a bolo čas zatrúbiť na ústup a vrhnúť sa do morských vĺn. Myslím, že sa pod tieto krásne steny skoro vrátime.
Členovia /Pali Herda,Peťo Babič,Janka Plevková,Luboš Grizly Sloboda,Monika Mistríková,Peťo Radosa/
Apli













Žiadne komentáre:

Lezecké tréningy

Lezecké tréningy  pre verejnosť a záujemcov o lezenie na umelej stene "bouldrovke" v CVČ v Prievidzi prebiehajú v dňoch: Pondelok ...