12 augusta, 2013

Akcia ,,Kežmarský štít,,

           Dlho sme sa s Vanym  nevedeli odhodlať opustiť naše miestne skalky už aj kôli tak horúcenu počasiu ako posledný mesiac doslova zúri.Na našich skalkách aj keď chodím každý týždeň aj dva krát som skoro nestretol živého lezca a chvála bohu ani mrtvého.Čo teda s tými horučavami?
                           Padol prvý návrh posunúť sa trošku hore po rebríku do VT kde bude znesiteľnejšie.Vany navrhol Kežmarák už aj preto že po vylezení HOKEJKY pred rokom sme naň čumeli pri šľapaní do Lomnického sedla ako puci.Veď aj je čo na ňom obdivovať.Je to úžasný vŕšok.Takže cieľ sme už mali a termín zahájenia lezenia padol na 2.8.2013.
                         Cesta bola vybratá pohodová od ,,Puškáša,, 4/5 a to 10 lezeckých dĺžok a cca 2-3 dolezové už bez lana.Môj cieľ bol dolez na vrchol variantom cez ,,Fialu,, 6 ibaže som do neho ani pri veľkej snahe netrafil. V ceste sú pevné štandy a sem tam aj nit cca po 30 metroch.Takže po prvej dĺžke sme išli už len s expreskami pretože lezenie to bolo až moc ľahké v celkom peknej skale.Čo povedať na záver?Skúste si to je to zase niečo iné ako skalkarčina v Lome!



 

Žiadne komentáre:

Lezecké tréningy

Lezecké tréningy  pre verejnosť a záujemcov o lezenie na umelej stene "bouldrovke" v CVČ v Prievidzi prebiehajú v dňoch: Pondelok ...