12 augusta, 2013

WEBEROVKA.

           Tak toto bol zase môj nápad!Kdesi hlboko v hlave mám ukotvenú predstavu z minulosti /z 80tich rokov/ že táto cesta má svoju váhu.Svoj cveng!Myslím, že by bolo načase sa do Malého Kežmarského štítu pozrieť čo to tá ,,Weberovka /6/,, vlastne je.
             Počasie na štvrtok 8.8.2013 hlásia mimoriadne horúce 37-38C a to je super keď nalezieme do severnej steny kde je slnko stále off.Ráno vstávam o 4 hodine, vlast





ne ani som moc nespal ale hlušil komáre.Dobrá zábavka pred akciou!O 5h vyzdvihujem Vanyho a už valíme na parkovisko ,,Biela voda,, za 5éčok.
               Hodinky ukazujú 7:350h.Svačím banán a sójový jogurt a už za Vanym valím smer Brnčálka.Šípka ukazuje  3 hodinky a my to dáme za 1:45h.Čo nám zostáva?Celý výstup je pred nami.
     Pod nástupom losujeme kdo že to dnes začne?A už som v stene a trošku prekvapený aké je to nepevné a voľné a mokré......Bŕŕŕŕŕŕ.
                       No štandy sú super reťaze a v dĺžkach len hrdzavé skoby.Treba aj zakladať!Čím ale postupujeme vyššie tak skala naberá na lepšej kvalite aj keď je mokrá.Najkrajšia dĺžka je asi piata za 6 v peknej pevnej stienke s asi 3 hrdzavými skobami zalomenými dole.Žeby mal niekdo problémy?
Naozaj pekné lezenie po tých horších dĺžkach.Myslím, že lezeckých dĺžok bolo asi 8 či 9 po cca 50m a potom je to už len taký 3-4 choďák na špičku Pavúkovej veže.Odtiaľ následuje nekonečný zostup po Nemeckom rebríku.Škoda písať-treba zažiť túto kúru na špičky prstov.Na Brnčálke tradične dobre čapujú a tú Saharu v nás trebalo riadne uhasiť pred šprintom na parkovisko ku autu kde sme boli asi okolo 19:00h. Weberovka je za nami a cesta do Prievidze pred...Tak zase nabudúce?Apli

Žiadne komentáre:

Lezecké tréningy

Lezecké tréningy  pre verejnosť a záujemcov o lezenie na umelej stene "bouldrovke" v CVČ v Prievidzi prebiehajú v dňoch: Pondelok ...