01 septembra, 2013

Žabí kôň- krajší ako som čakal.

Budík drnčíííííí 4:15h. Je piatok 23.8.2013 a začína ďalšia akcia do Vysokých Tatier.Cieľ je tentokrát skôr romanticko- poznavací ako výkonostný pretože ,,Žabí kôň,,  2400mnm je naozaj len prekrásna imidžovka v hlavnom hrebeni VT.
                   Ráno sme na parkovisku pod Popradským plesom okolo 8:00h.Parkovné zase stúplo na 6e aj keď stojíme na krajnici cesty a nie na riadnom stráženom parkovisku.Hesky!Slovenská klasika vymačkať z turistov čo to ide.Vany zapína Sport-Treckera a tak viem že pod nástul Žabáku je to cez 9km v riadnom tempe a za neustáleho predbiehania davu podobného tým na Václaváku v Prahe.
                       

  
                     Je to vlastne nástup ako chodník na Rysy len tesne pod prvými reťazami treba odbočiť doľava a hore po malom nenápadnom chodníčku až pod nástup.Lezenie je potom jeden a pól dĺžky na hrebeň asi za III a na hrebeni hneď treba hľadať zlaňák čo má tak 15 m do Žabeho sedielka.Odtial je to už len medonosné popoliezanie po ostrom hrebeni až na samý vršok.
 
V ceste sú staré skoby a dosť erárnych frendov /3-4ks/.Takže ozajstná pohodovka čoho dôkazom je aj môj brácho feraťák ktorý to zvládol vo feratových botách v pohodičke.Z vrcholu potom treba zlaniť podľa žltých bodiek ktoré ukazujú cestu k zlaňovacím kruhom.Teda po dvoch 20 m zlaňákoch nás čakal už len exponovný chodník dole k Žabím plesám a cesta dolu k autu.


                   Taže v skratke hore pod nástup k Žabákovi cez 9km.Celkové lezenie 3km a cesta k autu na parkovisko 9km.Spolu na dĺžkové miery podľa Sport-Treckera cca 21km.

   Čo napísať na záver?Krásna a ľahučká túra s prekrásnou expozíciou. Niečo pre teba Ďuri..?
 Na akcií boli LEDECKÝ Pavol a Peter a Vany E.
Horám zdar                Apli
   

Žiadne komentáre:

Lezecké tréningy

Lezecké tréningy  pre verejnosť a záujemcov o lezenie na umelej stene "bouldrovke" v CVČ v Prievidzi prebiehajú v dňoch: Pondelok ...