10 marca, 2009

Súťaž v lezení - Prievidza 2008

                 Príchod mojej milovanej svokry Ľudky mi ako každý rok pripomenul, že sa blížia Vianoce a samozrejme príprava pretekov u nás v Prievidzi.Posledných pár dní roka 2008 sa nám v klube HK Baník Prievidza podarilo dať dokopy pár korún a troška sponzorskej nádielky. Našli sme motiváciu urobiť čo to pre lezeckú komunitu. 


             
Prišlo 26. decembra 2008, deň, ktorý vyslobodí „pohybuchtivých“ z vianočnej letargie a presunie pod našu umelú lezeckú stenu. Tento rok prišlo celkom 42 pretekárov, čo predstavuje priemer účasti v posledných rokoch. Preteky ovplyvnila hlavne účasť členov klubov CCCB Banská Bystrica, HK Manín P. Bystrica, HK Prometeus Handlová, HK Ďumbier Brezno a zvyšok pretekárov z celého Slovenska. Preteky boli rozdelené na dve časti. Semifinálovú cestu, ktorá posunula do finále 19 pretekárov v mužskej kategórii, 4 pretekárky v ženskej kategórii a 6 juniorov.

V semifinálovej časti išlo o pomerne ľahkú traverzovú cestu ukončenú miestom, ktoré rozhodovalo, kto postúpi. Zaliezli si všetci. Topovala rodina Švubová, kde Matej a Ondrej (CCCB Banská Bystrica) predviedli ako s minimálnou námahou dosiahnuť top. V tesnom závese skončili Marek Leitman, Maroš Vindiš (obaja HK Baník Prievidza) a Peter Doležaj (CCCB Banská Bystrica). 
V ženskej kategórii sa najlepšie darilo Zuzke Leitnerovej (CCCB Banská Bystrica), Irenke Balátovej (HK Prometeus Handlová) a domácej pretekárke Kristíne Vindišovej. Juniorská kategória posunula do finále na prvej priečke domáceho lezca Romana Kučeru a Timoteja Šumného (HK Z. Moravce) s rovnakým počtom bodov. Z tretej priečky postupoval Jakub Kubovič (HK Prometeus Handlová).




Finálka nenechala nič na náhodu, po pár úvodných krokoch sa pritvrdilo a lezenie v strope preverilo silu a vytrvalosť finalistov. V ženskej kategórii výsledné poradie ostalo nezmenené, kde prvé tri postupujúce dosiahli rovnaký chyt, takže o poradí rozhodla semifinálka a víťaztvo si odniesla Zuzka Leitnerová (CCCB Banská Bystrica). V kategórii juniorov sa poradie rovnako nezmenilo a víťazom sa stal domáci Roman Kučera.
V mužskej kategórii pomiešal poradie pekným výkonom a dosiahnutím topu Peter Doležaj, ktorý v záverečnej časti stíhal zabávať divákov „hniezdením“ na chyte. Peter ukázal neskutočnú silu a podarilo sa mu preskočiť favoritov. Matej Švub porazil o chyt svojho brata Ondreja a ukázal rastúcu formu. V tesnom závese za víťazmi skončil Marek Leitman, Maroš Vindiš a Tomáš Fides všetci z Prievidze. Oproti minulému roku si víťazi v mužskej kategórii prehodili poradie. Uvidíme ako to dopadne o rok.
Dúfam, že naša nízkorozpočtová organizácia, dcérska spoločnosť JAMESU Vám ponúkla príjemnú možnosť si zapretekať a stráviť vianočný deň na našej preglejke. Patrik Krchňavý a Peter Babič autori ciest sa tešia, ako Vám to o rok skomplikujú. Trénujte, nech to o rok natreme šuhajom z B. Bystrice!

Ďuri Sluka
HK Baník Prievidza




Žiadne komentáre:

Lezecké tréningy

Lezecké tréningy  pre verejnosť a záujemcov o lezenie na umelej stene "bouldrovke" v CVČ v Prievidzi prebiehajú v dňoch: Pondelok ...