18 októbra, 2010

Jesenné lezenie na Sekaninách.

Chcete dobrý tip na nedeľňajšie pohodové lezenie na dni, keď práve nemôžete vyraziť do skál na celý deň a chcete zaparkovať takmer pod skalou?  Tak to ste na Sekaninách v Lehote pod Vtáčnikom celkom dobre. Čaká Vás pevná andezitová skala a super odistené cesty cez platne aj do previsu.
Prístup je z obce Lehota pod Vtáčnikom, smer lyžiarske stredisko a amfiteáter na "Sekeninách".  Autom idete až na koniec asfaltovej cesty a odstavíte ho pred závorou pri chate Smrečina. Ďalej sa vyberiete po zostatkoch asfaltovej cesty a po 200 metroch ste tam. 



Nachádzajú sa tu tri sektory. Vľavo od cesty je prvý sektor pri Hlavnej veži skoro priamo nad chatou, kde sú aj ťažšie cesty priamo na vežu alebo v stienke hneď oproti nej.  Druhý sektor je tiež situovaný vľavo od cesty, chodník lesom nájdete hneď za mostíkom cez potok cca. 200 od závory. Tu je dlhší pás skál vysokých 15 - 20 m, kde sa dá celkom dobre zaliezť aj do kopca Radegast 6+, Čeluste 7-, Hrana 7- .


No a  tretí sektor je presne oproti týmto skalám na druhej strane cesty z dielne kolegu Mariana "malého" Vindiša, kde si zalezú najmä  zdatnejší a ambicióznejší lezci. Lokalita je ideálna  hlavne počas teplých  a suchých dní, pretože je to severná a tienistá strana kopca.


Cesty sú tam však pekné treba len skúsiť. "Malý" má v tejto oblasti ešte plány /nebudem predbiehať/ tak sa už teším. Sekaninám zdar!!!

Apli

Žiadne komentáre:

Lezecké tréningy

Lezecké tréningy  pre verejnosť a záujemcov o lezenie na umelej stene "bouldrovke" v CVČ v Prievidzi prebiehajú v dňoch: Pondelok ...