10 júla, 2012

Akcia vo Vysokých Tatrách úspešne za nami

Ako sa už v posledných rokoch stalo tradíciou, zvolili  sme pre pôsobenie našej "výpravy"  Chatu pri zelenom plese - "Brnčalku". Tento rok sme mali možnosť vyskúšať komfort hospodárskej budovy a všetci sme nadšení z doplnkových služieb, ako vibrátor spojený s agregátom a chrápanie niektorých spolulezcov :-)  Služby na chate pôsobili miestami trochu chaoticky, ale úspešne sme prežili. 


Postupne sa na akcii vystriedalo 11 členov nášho klubu a vďaka priaznivému počasiu sa nám aj patrične darilo. Za miesta nášho snaženia sme si vyberali cesty zväčša v Červenej dolinke(Žeruchove veže, Kozí štít, Kozie kôpky),  ale došlo aj na Malú zmrzlú dolinu (Jastrabia veža) a severnú stenu Malého kežmarského štítu (Bocekova veža).





Absolvované cesty mali hodnotenie od 5 do 8-/8 podľa UIAA. Za zmienku stoja najmä cesty:
- Pochylého platňa (VI,A4, RP 8)  v Juhovýchodnej stene Jastrabej veže,  lezci Maroš Vindiš a Tomáš Urban
- Pavúci lezú do neba (PP 8-/8) v Juhozápadnej stene Jastrabej veže, lezec Maroš Vindiš a druhovia :-)
- Direttissima (VI,A2, RP6+), Pavúkova veža v Severnej stene Malého Kežmarského štítu, lezci Ivan Špacír a Rado Janík
Korsvoldov tanec (VII), Východná Žeruchova veža, lezci Roman Kučera a Miro Michalovič




V sobotu po obednej sieste nasledovalo ako spestrenie programu rozhodnutie, "že aj do tatier sa chodí bouldrovat" a tak sme zamierili ku kameňom okolo plesa. Večer sa už niesol v čakaní na polnoc, aby sme mohli patrične osláviť Ivanove meniny a v nedeľu hurá domov napriek niekoľkým zápcham(na ceste) a zmiešaným pocitom z bovičkového horca. 


Žiadne komentáre:

Lezecké tréningy

Lezecké tréningy  pre verejnosť a záujemcov o lezenie na umelej stene "bouldrovke" v CVČ v Prievidzi prebiehajú v dňoch: Pondelok ...